Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Beurzen en beleggen

Beursgang Ziggo goed ontvangen

De beursgang van kabelmaatschappij Ziggo in Amsterdam is gisteren door beleggers positief ontvangen. De koers van het aandeel steeg ruim 15 procent boven de opening van 18,50 euro en sloot uiteindelijk op 21,25 euro. Het bedrijf gaf 43,5 miljoen aandelen uit. Afgelopen week verhoogde Ziggo de aandelenuitgifte nadat inschrijvingen het aanbod overtroffen. Volgens onderzoeksbureau Telecompaper is Ziggo door de begeleidende banken neergezet als koopje. De waarde van het bedrijf zou eerder 8 miljard euro zijn dan de 6,9 miljard waarop het bedrijf is gewaardeerd. nrc