Zware aardbeving treft Mexico, geen doden, schade lijkt beperkt

Mexico is gisteren getroffen door een aardbeving van 7,4 op de schaal van Richter. Het epicentrum van de beving lag nabij de stad Ometepec, ten oosten van badplaats Acapulco, in de deelstaat Guerrero. De schade lijkt beperkt, ook zijn er geen berichten over slachtoffers. De schok werd tot in de hoofdstad Mexico-Stad gevoeld, ongeveer 500 kilometer verderop. Rond het middaguur schudden de gebouwen daar op hun grondvesten. Een voetgangersbrug stortte in en een stadsbus werd verpletterd. Duizenden mensen vluchtten de straten op en telefoonverbindingen waren tijdelijk uit de lucht.

De beving duurde meer dan een minuut en werd gevolgd door een naschok met een sterkte van 5,1 op de schaal van Richter. De Mexicaanse president Felipe Calderón meldde via Twitter dat de schade in eerste instantie mee lijkt te vallen. AP