Weer

De lente laat zich van haar beste kant zien de komende tijd. Zondag valt wellicht een bui, maar verder schijnt de zon flink en zeker tot en met zaterdag zijn de temperaturen hoog.

Het fraaie weer wordt veroorzaakt door een hogedrukgebied waarvan de kern vandaag recht boven Nederland ligt. In het weekeinde schuift het geleidelijk op naar de Britse eilanden, waardoor zondag misschien die bui valt. Verder is het de komende dagen dus vooral fraai weer.

Vanavond en vannacht ook. Het is vrijwel overal onbewolkt en de temperaturen dalen naar 3 tot 6 graden.

Morgen schijnt de zon volop. Bij een zwakke tot matige oostenwind wordt het 12 tot 14 graden langs de Waddenkust en 15 tot 19 graden landinwaarts.

Vrijdag gaan we op herhaling en ook zaterdag verloopt naar verwachting mooi. Wel steekt in de loop van de dag een lichte noordelijke bries op.

Dat is het begin van een afkoeling die zondag inzet. Maar ook dan ligt het kwik, met maxima tussen 9 graden op de Wadden en 15 graden in Limburg, boven het gemiddelde voor de tijd van het jaar. Af en toe drijft bewolking over, maar er zijn ook zonnige perioden. Misschien dat er een enkele bui valt.