Waarom dit boek?

Tijdens de Boekenweek kiest in deze krant elke dag een schrijver een Nederlandstalige collega-auteur uit en doet hem of haar een boek cadeau. Als achtste vandaag: Frank Koenegracht. Hij geeft een eerste aanzet van Dick van Halsema tot een biografie van dichter J.H. Leopold aan Sjoerd Kuyper. Hij vertelt aan Ward Wijndelts waarom. Morgen mag Kuyper een boek weggeven.

Foto Keke Keukelaar

„Het is een voorpublicatie van de biografie van de Nederlandse dichter J.H. Leopold die in 2015 gaat verschijnen. Leopold is onder dichters erg populair. En binnen die groep zie je bijvoorbeeld Ramsey Nasr en Mustafa Stitou hem extra waarderen. Dat heeft misschien te maken met het feit dat hij een classicus was. Bij een groter publiek is Leopold onterecht vergeten. Ik zie uit naar zijn biografie, die daar misschien verandering in zal brengen.”