Messi is Barça’s topscorer aller tijden

Lionel Messi mag zich topscorer aller tijden noemen van FC Barcelona. De 24-jarige Argentijn maakte gisteravond drie doelpunten in de met 5-3 gewonnen competitiewedstrijd tegen Granada en bracht zijn totaal op 234. Dat zijn twee treffers meer dan het record van de Spanjaard Cesar Rodriguez uit de jaren veertig en vijftig.

Barcelona was jarenlang uitgegaan van 235 doelpunten van Rodriguez, maar telde opnieuw toen Messi in de buurt kwam van het record. Met hulp van het dagblad La Vanguardia ontdekte de club dat de Spanjaard er drie minder maakte dan gedacht.

„Hij is de beste speler in elk facet van het spel”, zei trainer Pep Guardiola tegen persbureau AP na de achttiende hattrick van Messi in dienst van Barcelona. „Hij is een alleskunner en laat het om de drie dagen zien. Het is jammer voor iedereen die hem wil onttronen, maar hij is simpelweg anders dan de rest.”

Guardiola vergeleek Messi met de Amerikaanse basketballegende Michael Jordan. „Jordan domineerde zijn sport zoals Messi deze domineert. Het belangrijkste wapen van beiden is hun mentale kracht. Messi is pas 24. Als hij de komende jaren zo zo doorgaat, dan zal niemand hem ooit achterhalen.”

Barcelona heeft na de overwinning op Granada vijf punten achterstand op koploper Real Madrid, dat een wedstrijd minder heeft gespeeld. De ‘Koninklijke’ speelt vanavond uit tegen Villarreal.