Terugkijken: Lommel herdenkt slachtoffers busongeluk

A couple stand in front of a tribute of flowers, candles, poems in front of the primary school (basisschool - ecole primaire) 't Stekske, in Lommel on March 19 , 2012. A Swiss bus crash which killed 22 children and six adults may have been caused by a teacher who distracted the driver by handing him a DVD film to play, a newspaper said on March 18. The allegation surfaced in Le Matin Dimanche which cited the father of a girl who was seriously wounded in the crash late Tuesday as the group returned from a skiing holiday. AFP PHOTO / BELGA - YORICK JANSENS Foto AFP / Yorick Jansens

In het Belgische Lommel zijn vandaag de slachtoffers van het busongeluk in Zwitserland herdacht. Prins Willem-Alexander, prinses Máxima en premier Rutte waren bij de herdenkingsplechtigheid aanwezig, evenals leden van de Belgische koninklijke familie.

Morgen zullen prins Willem-Alexander, prinses Máxima en Rutte de herdenking in Leuven bijwonen. zo liet de Rijksvoorlichtingsdienst eerder weten. Morgen worden in Leuven de slachtoffers begraven van de Sint-Lambertusschool uit Heverlee.

Bij het busongeluk nabij het Zwitserse Sierre kwamen 28 mensen, onder wie 22 kinderen, om het leven en raakten de 24 overige inzittenden gewond. In de bus zaten leerlingen van scholen uit Lommel en Heverlee.