Herman ‘Opa Bakkebaard’ Broekhuizen (89) overleden

Kinderliedjesschrijver en radiomaker Herman Broekhuizen is op 89-jarige leeftijd overleden. Hij is vooral bekend van het AVRO-radioprogramma ‘Kleutertje Luister’.

Kinderliedjesschrijver en radiomaker Herman Broekhuizen (wiki) is op 89-jarige leeftijd overleden. Hij is vooral bekend van het AVRO-radioprogramma ‘Kleutertje Luister‘ waarin verhalen werden verteld en liedjes werden gezongen met kinderen.

Hij schreef bekende kinderliedjes zoals Opa Bakkebaard en Elsje Fiederelsje. Broekhuizen was daarnaast jarenlang dirigent van een kinderkoor.

In 1953 werd Minjon, de Miniatuur Jeugdomroep Nederland, door de AVRO opgericht. Broekhuizen, destijds hoofd van de sectie Jeugdprogramma’s, gaf kinderen de mogelijkheid zelf programma’s te laten maken. Op die manier werd Minjon een kweekvijver voor talent.