Explosie bij Indonesische ambassade in Parijs

Agenten onderzoeken de straten rond de Indonesische ambassade in Parijs, waar vanochtend een explosie plaatsvond. Foto Reuters / Benoit Tessier

Bij de Indonesische ambassade in Parijs heeft zich vanochtend een explosie voorgedaan. Er vielen geen gewonden, zo melden ambtenaren aan de politie. Drie mannen zouden een verdacht pakket hebben achtergelaten bij het gebouw.

Het gaat volgens persbureau AFP om een zelfgemaakte bom die grote schade aanrichtte. Het lijkt erop dat degene die het pakketje ontdekte nog enkele meters van de bom kon wegrennen alvorens die explodeerde.

De bom ging uiteindelijk om 05.45 uur af en richtte schade aan in een straal van 50 meter. Er ontstonden diverse autobranden en ruiten sneuvelden. De schade is volgens AFP “groot”. De aanslag is nog niet opgeëist.

Het gebied rond de ambassade is inmiddels bewaakt door een groot aantal politiemannen. Ook de explosieven opruimingsdienst is ter plaatse. Buurtbewoners meldden dat in 2004 een soortgelijke aanslag is gepleegd waarbij enkele gewonden vielen. De Indonesische ambassade staat in het zestiende arrondissement van de Franse hoodstad, aan de zuidwestkant.