FC Twente derde na winst op De Graafschap

FC Twente haakt weer aan in de titelstrijd. De Enschedeërs wonnen vanavond het inhaalduel bij De Graafschap met 2-1.

Soufian El Hassnaoui zette de thuisclub al in de tweede minuut op 1-0, maar Roberto Rosales trok de stand gelijk. Na rust was het Leroy Fer die Twente de zege gunde en even later moest De Graafschap zelfs met tien man verder. Rogier Meijer kreeg zijn tweede gele kaart.

Het duel in Doetinchem, dat eerder dit jaar niet door kon gaan omdat het veld op de Vijverberg bevroren was, kende een verrassende start. El Hassnaoui kreeg na iets meer dan een minuut de bal op de rand van het strafschopgebied en liet met een geplaatste krul Twente-doelman Sander Boschker kansloos.

Al snel echter nam Twente het heft in de partij in handen. Na ruim een kwartier kreeg de titelkandidaat loon naar werken toen Rosales door Nacer Chadli werd aangespeeld en ongedekt het strafschopgebied in koerste. Met een puntertje rondde de Venezolaan af.

Doodsteek voor thuisploeg

Tot aan de rust mocht De Graafschap evenwel hopen op een stuntje. Ondanks de Twentse overmacht bleef de 1-1 score staan. Vlak na rust kreeg de thuisploeg in twee fases de doodsteek. Eerst schoot Fer op aangeven van Willem Janssen de 2-1 binnen en even later moest Meijer het veld ruimen na een charge op diezelfde Janssen.

Daarna kwam Twente lang niet meer in gevaar. De grootste domper voor de Tukkers was het uitvallen van Luuk de Jong. De aanvaller probeerde de bal binnen te houden aan de zijlijn en klapte daarbij zijn enkel dubbel.

Het uitblijven van de 3-1 was voor De Graafschap reden nog een slotoffensief in te zetten. De Superboeren deden dat met verve en kregen twee enorme kansen op de gelijkmaker. El Hassnaoui schoot van afstand net naast en Michael de Leeuw kopte even later net over.

Door de zege klimt Twente over PSV heen naar de derde plaats. Net als de Eindhovenaren heeft de ploeg uit Enschede 51 punten. Koploper AZ heeft er 53, Ajax staat op 52. De Graafschap blijft laatste met zestien punten.