In beeld

Noordelijk halfrond luidt de lente in

De zon laat zich weer zien en wordt wereldwijd (althans, de noordelijke helft) groots en meeslepend verwelkomd. Dankzij uiteenlopende rituelen kan niemand er omheen: de lente van 2012 is een feit.
In Centraal-Azië is een nieuw jaar begonnen, en in Kirgizië speelt men jaarlijks de nationale sport. We zien hier een zogenoemde Kok-boru, een traditionele wedstrijd waarbij karkassen van geiten vanaf een paard moeten worden opgepakt en in het doel van de tegenstander gemikt.
Reuters / Vladimir Pirogov
De narcissen in Londen staan in bloei, tot groot genoegen van een Britse dame in Regent Park.
AP / Brynjar Gauti
Irakezen lopen door de Koerdische stad Akra met een fakkel in de hand langs een uitgerolde Koerdische vlag tijdens het jaarlijkse lentefeest. Een eeuwenoude traditie die samenvalt met het Perzische Nieuwjaar, waarvan de datum wordt vastgesteld door de maankalender.
Fafin Hamed
In China is het inmiddels warm genoeg om te zonnen. Baby's worden in Shanghai in het zonnetje gelegd, in de hoop dat zo geelzucht wordt voorkomen.
Reuters / Aly Song
Het Perzische Nieuwjaar is ook in Afghanistan ingeluid. Mannen in Kabul verheffen de 'heilige strijdknots' tijdens het traditionele feest dat op de eerste dag van de lente wordt gevierd.
AP / Mustafa Najafizada
Een Afghaanse jongen geniet van een schommel tijdens de nieuwjaarsviering.
AP / Ahmad Jamshid
Traditioneel geklede danseressen luiden in Bishkek het nieuwe seizoen in, wat daar samengaat met de start van een nieuw jaar in Centraal Azië.
Reuters / Vladimir Pirogov
Een bezoeker mediteert na zonsopkomst bij de megalithische Mnajdra Tempel, net buiten Valletta op Malta. Op het eiland wordt de lente officieel ingeluid bij de tempel, die vermoedelijk is gebouwd rond 3600 voor Christus.
Reuters / Darrin Zammit
Amerikaanse studenten genieten van hun jaarlijkse weekje vrij tijdens spring break op het zonnige Mexicaanse strand in Cancun.
Reuters / Victor Ruiz Garcia
Een wandelaar in het Jing An Park, hartje Shanghai.
Reuters / Carlos Berria
Tijdens de finale van het Fallas Festival in Valencia worden houten en plastic beelden (de Fallas) verbrand. Daarmee wordt een feestelijke week afgerond waarin het voorjaar traditioneel wordt verwelkomd.
Reuters / Heino Kalis