buzz

Singer Courtney Love attends the opening party of the rock-inspired bar and dining lounge "ROKBAR" in Hollywood June 30, 2005. REUTERS/Mario Anzuoni PICTURES OF THE YEAR 2005 REUTERS

Scorsese op Wall Street

Martin Scorsese werkt voor de vijfde keer dit millennium samen met acteur Leonardo DiCaprio om The Wolf of Wall Street te verfilmen, gebaseerd op de met pillen en losse vrouwen doordrenkte memoires van Wall Street-speculant Jordan Belfort, die ooit luchthartig een jacht van 37 miljoen dollar op de klippen joeg. Jordan belandde in 1998 22 maanden in de cel wegens fraude en witwassen van maffiageld. De film is al in maart 2007 aangekondigd; Red Granite Pictures meldt dat het geld nu rond is en de voorbereidingen beginnen. Scorsese scoorde met DiCaprio vier hitfilms: Gangs of New York, The Aviator, The Departed en Shutter Island. Scorsese heeft ook Silence in preproductie, over jezuïeten in het 17de-eeuwse Japan: tevens wil hij de ‘biopic’ Sinatra filmen.

Love versus Muppets

Courtney Love, weduwe van Nirvana-voorman Kurt Corbain, verweet de Muppets vorige week de nagedachtenis van haar overleden echtgenoot te hebben „verkracht”. In hun comebackfilm The Muppets martelen de pluizige poppen acteur Jack Black met een Barbershopversie van het Nirvananummer Smells Like Teen Spirit. Love claimt dat zulks buiten haar medeweten gebeurde. Dat kan, want ze heeft de helft van haar rechten op Nirvana’s muziek verkocht aan het bedrijf Primary Wave Music, dat ook de distributie regelt. Dat bedrijf ging wel met de Muppets in zee, evenals Nirvanaleden Dave Grohl en Krist Novoselic. Jack Black noemt de kritiek van Love absurd.

Willem de Zwijger

Producent Paul Voorthuysen en schrijver Tomas Ross werken aan een speelfilm over Willem van Oranje, de stadhouder die de opstand tegen Spanje leidde tot hij in 1984 werd neergeschoten in Delft. Het duo van de tv-series Bernard – Schavuit van Oranje en Beatrix – Oranje onder vuur hoopt de film klaar te hebben in 2015, als de Oranjes 200 jaar een koningshuis zijn. Willem van Oranje was in 1984 onderwerp van een tiendelige serie met Jeroen Krabbé.

Op pad voor Sarkozy

Gérard Depardieu bemint president Nicolas Sarkozy, maar haat Dominique Strauss-Kahn en het Franse volk. In een tv-interview zei hij de gevallen IMF-voorman te willen spelen in de film van Abel Ferrara omdat hij een diepe afkeer van hem heeft. Depardieu noemde Strauss-Kahn arrogant op een manier die je van Fransen kan verwachten, een volk dat hij niet erg hoog heeft. Zielig vond hij diens arrestatie in New York allerminst: „Waardeloze mensen hebben me nooit ontroerd.” Depardieu, voorheen communist en aanhanger van Mitterrand, voert momenteel campagne voor de Franse president Sarkozy. Deze maand zei hij tegen 60.000 aanhangers dat zijn „nieuwe vriend” niets dan goeds heeft gedaan. Sarkozy ontkende zaterdag op Canal+ dat het een wederdienst is: Le Canard enchaîné schrijft namelijk dat Depardieu zegt dat Sarkozy hem eerder hielp met een buitenlands akkefietje dat hem veel geld had kunnen kosten.