Zware poule hockeyers

Nederland speelt op de Spelen tegen Duitsland en Zuid-Korea.

Rotterdam. De Nederlandse hockeyers spelen op de Olympische Spelen in de groepsfase tegen Duitsland, Zuid-Korea, Nieuw-Zeeland, India en België. Als nummer drie op de ranglijst van de internationale hockeyfederatie (FIH) ontloopt de ploeg van bondscoach Paul van Ass wereldkampioen Australië, de huidige nummer één. Olympische kampioen Duitsland, nummer twee van de wereld, is met Nederland favoriet om in poule B de halve finales te halen. In de andere poule – met behalve Australië gastland Groot-Brittannië, Spanje, Pakistan en Argentinië – voegt zich nog de laatste deelnemer die zich via een kwalificatietoernooi eind april plaatst. De eerste wedstrijd op de Spelen is op 29 juli. Het wedstrijdschema is nog niet bekend. NRC