Weer

Vanavond en vannacht is het in het noorden veelal bewolkt. Verder is het helder. Het koelt af naar 1 tot 4 graden.

Morgen ligt een hogedrukgebied pal boven Nederland. Aan de noordflank ervan staat een lichte bries van over de Noordzee. Deze voert lage bewolking aan over delen van het noorden en noordoosten. In de loop van de dag transformeert die grijze laag tot stapelbewolking, met tussendoor zonneschijn. In het zuiden en zuidwesten steekt, aan de andere zijde van het hogedrukgebied, op steeds meer plaatsen een zwakke oostelijke wind op. De zon schijnt daar van meet af aan volop. Het wordt 10 graden op de Waddeneilanden tot 15 graden in het binnenland.

Donderdag kan het langs de Waddenkust nog bewolkt zijn, bij 10 tot 12 graden. Verder is het zonovergoten en liggen de maxima tussen 15 en 18 graden.

Ook vrijdag zijn dat de temperaturen. Daarbij schijnt de zon langdurig, maar wel door sluierwolken heen. Die dunne bewolking hoort bij een lagedrukgebied dat dan bij Bretagne is aangekomen.

Op zaterdag volgt hier en daar een bui, maar er is dan ook ruimte voor zon. Zondag drijven met een noordenwind wolkenvelden vanaf zee binnen.