Waarom Reints?

Tijdens de Boekenweek kiest in deze krant elke dag een schrijver een Nederlandstalige collega-auteur uit en doet hem of haar een boek cadeau. Als zevende vandaag: Neeltje Maria Min. Zij geeft een bundel beschouwingen over literatuur van Martin Reints aan de dichter Frank Koenegracht. Ze vertelt aan Ward Wijndelts waarom. Morgen mag Koenegracht een boek weggeven.

„In de flaptekst van Nacht- en dagwerk wordt de stijl van Martin Reints omschreven als goedgemutst, glashelder en verkwikkend. Dat is precies wat ik ervan had willen zeggen. Een stukje eruit lezen vervult me met een zelfde soort tevredenheid als wanneer de avond met goede vrienden is doorgebracht en/of in de trein naar huis een interessant gesprek kon worden afgeluisterd. Martin Reints lezen is goed voor je humeur.”