Twinkelende gitaartonen

cd pop

The Secret Love Parade: Mary Looking Ready ****

Op hun tweede cd Mary Looking Ready laat het Utrechts/Amsterdamse vrouwelijke duo The Secret Love Parade een eigen, bijzonder geluid horen. Want de twee, Anna Coomans (25) en Aino Vehmasto (23), verlaten zich niet zomaar op hun heldere zangstemmen en talent voor subtiele composities. Een sober zangduo met folkaspiraties lag voor de hand.

Maar Vehmasto en Coomans kijken verder. Want ze kunnen niet alleen zingen, ze kunnen ook musiceren. Zo ontwikkelden ze een omfloerste stijl waarbij orgelakkoorden en twinkelende gitaartonen als een mozaïek passen – het geheel overgoten met de licht rafelige sound van lofi.

De samenzang is steeds van hoog niveau, klaterend en soms lijzig – als met een lichte vertraging, die goed past bij het ingehouden timbre van de instrumentaties. Het mysterieuze Second Thoughts is een absolute uitschieter, maar ook Leggy Blonde en Lucky Girl zijn verheugend. Met The Secret Love Parade is Nederland een prachtig duo rijker.