Schilder Ger Lataster (92) overleden

Het kunstenaarsechtpaar Ger Lataster en Hermine van Hall in een beeld uit de documentaire 'Niet zonder jou'.

Schilder Ger Lataster is gisteravond na een kort ziekbed overleden in Amsterdam. Dat heeft galeriehouder Peter Post vandaag bevestigd. Lataster werd vrijdag opgenomen in het ziekenhuis met gezondheidsklachten, zegt Post. De schilder is 92 jaar oud geworden.

In Posts galerie, Post + Garcia in Maastricht, is een tentoonstelling met recent werk van Lataster te zien. De abstract-expressionistische schilder was tot op het laatste moment aan het werk. “Hij heeft vorige week nog geschilderd”, zegt Post.

Werk van Lataster maakt deel uit van collecties van onder meer het Guggenheim Museum in New York. Onder meer het Stedelijk Museum Amsterdam en het Van Abbemuseum in Eindhoven wijdden tentoonstellingen aan zijn werk.

In 2010 kwam de documentaire Niet Zonder Jou uit over Lataster en zijn vrouw, Hermine van Hall. De film werd gemaakt door de zoon en schoondochter van het echtpaar en werd bekroond met een Gouden Kalf voor beste lange documentaire.\

Bekijk de trailer van Niet Zonder Jou