Overmars gaat Eagles verlaten

Marc Overmars (38) stopt na dit seizoen als hoofd technische zaken bij voetbalclub Go Ahead Eagles. De voormalige buitenspeler vindt het tijd voor een nieuwe uitdaging. „Ik zie wel wat er op mijn pad komt”, laat hij weten op de website van de Eagles. Overmars is ook aandeelhouder en commissaris technische zaken bij de eerste divisieclub uit Deventer.

Oud-international Overmars keerde na zijn loopbaan als voetballer in 2005 terug bij de Eagles, waar hij begin jaren negentig in het profvoetbal debuteerde. In 2008 trok hij zelfs voor een seizoen zijn voetbalschoenen weer aan. „Ik ben nu zeven jaar op vrijwillige basis actief geweest voor de club. Er komt een moment dat je toe groeit naar iets anders.”

Overmars zegt niet te weten wat hij hierna gaat doen. Vorig jaar werd hij genoemd als toekomstig algemeen directeur bij Ajax, een functie die nog altijd vacant is. Overmars zei toen „voorlopig” niets in deze functie te zien. Hij werkt intussen parttime als jeugdtrainer bij de Amsterdamse club waar hij middenjaren negentig onder trainer en ‘ontdekker’ Louis van Gaal glorieerde als pijlsnelle en tweebenige buitenspeler.

Overmars voetbalde na deze succesperiode – Champions League in 1995 – voor Arsenal en FC Barcelona. Bij de Catalaanse club sloot hij in 2004 zijn spelersloopbaan af. Hij had toen 86 interlands voor Oranje gevoetbald.