Messi verdient 33 miljoen - Beckham qua inkomen nog altijd tweede

Messi is met 33 miljoen euro per jaar de best verdienende voetballer ter wereld. Foto AFP / Jorge Guerrero

Messi is niet alleen de beste, maar ook de best betaalde voetballer ter wereld. Dat heeft magazine France Football berekend. De Argentijn weet zich verzekerd van een jaarinkomen van 33 miljoen euro. Opvallend is dat David Beckham nog altijd de voetballer is met het op één na hoogste inkomen.

Het inkomen van Messi bestaat voor 12 miljoen euro uit salaris, stelt France Football, en voor 21 miljoen euro uit overige inkomsten, reclamegelden vooral. Als er alleen naar het salaris zou zijn gekeken, zou nummer vier Samuel Eto’o bovenaan hebben gestaan.

De top-3 van best verdienende voetballers ziet er als volgt uit:

1. Lionel Messi (Barcelona): €33 miljoen
Om nog maar weer eens te laten zien hoe goed Messi is (en hoe goed hij al jaren is), een filmpje van zijn mooiste vijftig doelpunten tot aan het seizoen 2009/2010.

Ondertussen heeft Messi er in twee jaar alweer een kleine honderd doelpunten bij gemaakt. De meeste daarvan waren bepaald niet minder mooi dan de goals uit de compilatie hieronder.

2. David Beckham (LA Galaxy): €31,5 miljoen
Beckham stond in zijn toptijd bij Manchester United en Real Madrid vooral bekend om zijn voorzetten en vrije trappen. Een hele serie van deze dodelijke spelhervattingen uit deze tijd zijn hieronder in een filmpje op een rijtje gezet.

3. Cristiano Ronaldo (Real Madrid): €29,2 miljoen
Christiano Ronaldo verdient niet alleen bijna evenveel geld als Messi, hij maakt ook bijna evenveel goals - vorig seizoen zelfs meer. Een top-10 van zijn doelpunten de afgelopen vijf jaar.

En de rest van de top-10:

4. Samuel Eto'o (Anzhi): €23,3 miljoen
5. Wayne Rooney (Manchester United): €20,6 miljoen
6. Sergio Agüero (Manchester City): €18,8 miljoen
7. Yaya Touré (Manchester City): €17,6 miljoen
8. Fernando Torres (Chelsea): €16,7 miljoen
9. Kaká (Real Madrid): €15,5 miljoen
10. Philipp Lahm (Bayern München): €15,5 miljoen.