Leven van schilder Dalí wordt verfilmd

Het leven van de Spaanse kunstenaar Salvador Dalí wordt verfilmd. De Amerikaanse filmmaatschappij Imagine Entertainment, opgericht door regisseur Ron Howard en producent Brian Grazer, werkt aan de verfilming. Dat schrijft de Amerikaanse film- en tv-site Deadline.

Grazer, bekend van de serie 24 en films als American Gangster en J. Edgar, gaat de film produceren. De biografische film gaat over de invloed die Dalí had op de schilderkunst, filmkunst en mode en zijn onstuimige huwelijk met zijn vrouw Gala. De surrealistische kunstenaar leefde van 1904 tot 1989.

Het scenario wordt geschreven door de relatief onbekende Paige Cameron. „We zijn onder de indruk van haar kennis van Salvador Dali’s kunst en leven, maar ook in haar inzichten en talent voor het vertellen van verhalen”, zegt Grazer.

Dalí is vaker te zien in films. Zo speelde acteur Robert Patinson Dalí in een biografische film uit 2008 en was Adrien Brody vorig jaar te zien als de kunstenaar in Midnight in Paris. Wel is Cameron de eerste die voor een filmproject toegang krijgt tot archieven, brieven en andere materialen van de Gala-Salvador Dalí Stichting. Wanneer de film in productie gaat, is nog onbekend. (Novum)