Krajicek: relatie voorbij met coach Van Harpen

Michaëlla Krajicek heeft toegegeven dat ze niet langer samenwerkt met haar trainer Eric van Harpen. De 23-jarige tennisster en haar coach trainden in januari voor het laatst samen. „Ik wil bevestigen dat ik en Eric van Harpen niet langer meer samenwerken”, schrijft Krajicek op Facebook. „Ons laatste toernooi was de Australian Open.”

Krajicek begon vorig jaar op aanraden van haar halfbroer Richard Krajicek aan de samenwerking met Van Harpen. De coach bracht Krajicek in een paar maanden terug naar de beste honderd speelsters van de wereld. De afgelopen periode liet Krajicek niets van zich horen, waarop Van Harpen de samenwerking beëindigde.

Krajicek liet vorige maand in deze krant nog optekenen „veel respect” voor Van Harpen te hebben. „Het was een goede beslissing met hem te gaan werken. Maar het is zeker niet altijd even makkelijk”, stelde ze. Krajicek had moeite met de botte wijze waarop Van Harpen haar soms behandelde en kon het financieel moeilijk opbrengen de coach te betalen.

Nederlands beste speelster van dit moment gaat op zoek naar een nieuwe coach. Ze wordt de komende tijd begeleid door haar ouders. Krajicek speelt deze week op het masterstoernooi van Miami. In de eerste ronde treft ze een qualifier. Daarna volgt mogelijk een ontmoeting met Victoria Azarenka, de nummer één van de wereld uit Wit-Rusland.