Espresso met Patricia Paay

De naaktreportage van de dochter van Adam Curry en Patricia Paay staat op losse schroeven. ‘Het is verschrikkelijk,’ zegt Paay. ‘Adam doet de contractonderhandelingen, maar hij is ongelofelijk langzaam.’

Beeld: still uit De Wereld Draait Door.

Playboy

De naaktreportage van de dochter van Adam Curry en Patricia Paay staat op losse schroeven. ‘Het is verschrikkelijk,’ zegt Paay. ‘Adam doet de contractonderhandelingen, maar hij is ongelofelijk langzaam.’ Ze neemt een slokje espresso. ‘Als het aan mij had gelegen, dan had Christina al tien keer in de Playboy gestaan.’ Ingewijden beweren dat de fotoshoot van de baan is. ‘Dat zou ik vreselijk voor Christina vinden,’ zegt Paay. ‘Mijn moederhart breekt.’ Heeft ze er altijd van gedroomd dat haar dochter in de Playboy komt? Paay knikt. ‘Het was al vroeg duidelijk dat ze geen moleculair bioloog zou worden.’

Eind 2009 stond Patricia Paay voor de derde keer in Playboy. Met haar zestig jaar was ze het oudste model ter wereld met een blootreportage in het mannenblad. ‘Christina had het jongste model ter wereld kunnen zijn,’ zegt moeder Paay verbeten. ‘Het is allemaal de schuld van Adam!’ Waarom? ‘Hij doet het op de Amerikaanse manier van take it or leave it,’ zegt Paay. ‘Dat werkt hier in Nederland nu eenmaal niet.’ Klopt het dat ze zelf nu om de tafel gaat zitten met de hoofdredacteur van Playboy? ‘Ik heb al een afspraak gemaakt met Jan Heemskerk,’ zegt ze. ‘Ik zal er alles aan doen om mijn dochter in de Playboy te krijgen.’ Paay drinkt haar espresso op. ‘Het zal toch niet zo zijn dat ik wel op mijn zestigste naakt poseer en dat er geen ruimte is voor de 21-jarige vagina van mijn dochter.’