Dader van schietpartij in Toulouse heeft mogelijk gefilmd

De man die gisteren het vuur opende op mensen bij een joodse school en daarbij drie kinderen en een leraar doodde, heeft zijn daad mogelijk gefilmd. Dat zegt de Franse minister van Binnenlandse Zaken.

Momenteel is de politie met honderden tegelijk op zoek naar de man, die ook verdacht wordt van drie andere moorden. Volgens de minister, Claude Gueant, had de man, die op een scooter was, een “apparaatje om zijn nek hangen” waarmee hij zou kunnen hebben gefilmd. Volgens Gueant is dat een extra aanknopingspunt in de zoektocht, al gaf hij ook toe dat ze niet dichtbij een arrestatie zijn.

Scholen in heel Frankrijk herdenken de schietpartij van gisteren vandaag met een moment van stilte. Sarkozy praat vandaag met de joodse en moslimgemeenschap in Frankrijk. Hij noemde het voorval gisteren “een nationale tragedie”. Het niveau van terrorismedreiging in Toulouse werd gisteren opgeschroefd naar het hoogst mogelijke.