Aardbeving met kracht van 7.4 op schaal van Richter treft Mexico

Mensen in Mexico-stad vluchtten in paniek de stad op na de aardbeving vandaag. AFP / Ronaldo Schemidt

Een lange, zware aardbeving heeft voor grote paniek gezorgd in het zuiden van Centraal-Mexico. Gebouwen in Mexico-stad zwaaiden hevig heen en weer. Duizenden mensen vluchten angstig de straat op. Over eventuele slachtoffers is nog niets bekend.

Het epicentrum zou dicht bij de plaats Ometepec liggen, te oosten van badplaats Acapulco, in de provincie Guerrero. Het epicentrum lag volgens De Amerikaanse seismologische dienst U.S. Geological Survey bijna twintig kilometer onder de grond.

De burgemeester van Mexico-stad, Marcelo Ebrard, twitterde dat de waterleidingen en andere “strategische voorzieningen” geen schade hebben geleden door de aardbeving.

Twitter avatar m_ebrard Marcelo Ebrard Servicios estrategicos funcionando

Volgens hem zouden meerdere gebouwen ondertussen ordelijk zijn ontruimd. Hij twitterde ook dat hij vanuit zijn helikopter, waarmee Ebrard momenteel boven de stad cirkelt, geen grote schade ziet in zijn stad.

Ook de Nederlandse correspondent Jan-Albert Hootsen laat op Twitter weten dat de schade meevalt.

Twitter avatar Jayhootsen Jan-Albert Hootsen Hier is iedereen met de schrik vrijgekomen: het schudde flink, stroom is uitgevallen, mensen de straat op