Vijf doden bij lawine Noorwegen

Caption: Rescue workers bring a survivor from the helicopter to the hospital in Tromso after six skiers were taken by an avalanche near Kaafjord in northern Norway on March 19, 2012. According to initial information to police, six people from a 12-member expedition apparently made up of French nationals were taken by an avalanche at around 2:30 pm (1330 GMT), at an altitude of about 1,000 metres (3,280 feet) on the Sorbmegaisa mountain in the Kaafjord municipality. AFP PHOTO / TORGRIM RATH OLSEN -- NORWAY OUT - - Hulpverleners rijden met spoed een van de overlevenden van de lawine in Noorwegen het ziekenhuis binnen. Foto AFP / Torgrim Rath Olsen

Vijf mensen zijn overleden nadat zij vanmiddag in het noorden van Noorwegen onder een lawine bedolven raakten. Er werd enige tijd nog een persoon vermist, maar die blijkt nu ook bezweken te zijn.

Dat meldt persbureau AP op basis van een politieverklaring. In totaal kwamen een Franse en vijf Zwitserse toeristen terecht onder de sneeuw. Een slachtoffer werd levend onder de sneeuwmassa vandaan gehaald.

De zes maakten deel uit van een groep van twaalf mensen die maandag uit skiën ging in de buurt van Tromsø. Zij hadden allemaal lawinepiepers bij zich. Dat zorgde ervoor dat de dertig hulpverleners die uitrukten gericht konden zoeken naar de groep.

    • Hans Klis