Toestand voetballer Muamba licht verbeterd, maar nog wel kritiek

Bolton Wanderers-speler kreeg Fabrice Muamba kreeg zaterdag een hartaanval. Foto AFP / Olly Greenwood

De situatie van voetballer Fabrice Muamba is licht verbeterd, maar zijn toestand is nog steeds kritiek. Dat heeft een ziekenhuis in Londen waar de Bolton Wanders-speler sinds zaterdag ligt laten weten.

Muamba kreeg zaterdag in het kwartfinaleduel tegen Tottenham Hotspur in de FA Cup een hartaanval. Nadat hij ongeveer tien minuten was gereanimeerd, werd de geboren Congolees naar een ziekenhuis overgebracht. Inmiddels heeft Muamba geen medicatie meer nodig om zijn hart te laten kloppen. Ook kan hij zijn armen en benen bewegen. In een verklaring laat het ziekenhuis echter weten dat het nog te vroeg is om een lange-termijn prognose te geven.

Update 19:19 uur:
Muamba heeft vandaag ook weer gesproken, meldt zijn vriend Curtis Codrington na een bezoek aan de intensive care. Volgens Codrington sprak Muamba een beperkt aantal woorden in het Frans en Engels.

De spelers van Tottenham Hotspur, die de getroffen speler van Bolton Wanderers hebben zien liggen, zijn zo geschrokken dat zij zich laten onderzoeken door een cardioloog.