Opinie

Polenmeldpunt

Donderdagmiddag, de spits komt op gang. Op een druk kruispunt in Nijmegen verliest een vrouw te fiets haar tas op de oversteek. Een stuk of tien auto’s ontwijken het ding ternauwernood. Ontredderd wacht ze tot het veilig genoeg is om de tas op te rapen. Ik sta ernaar te kijken, veilig op een fietspad. Een

Donderdagmiddag, de spits komt op gang. Op een druk kruispunt in Nijmegen verliest een vrouw te fiets haar tas op de oversteek. Een stuk of tien auto’s ontwijken het ding ternauwernood. Ontredderd wacht ze tot het veilig genoeg is om de tas op te rapen. Ik sta ernaar te kijken, veilig op een fietspad.

Een busje met Pools kenteken stopt en zet daardoor het verkeer even stil. De chauffeur stapt uit, raapt de tas op en geeft die aan de vrouw. Daarna vervolgt iedereen weer zijn weg.

Rietje v.d. Hengel