Met zo’n bijzondere omhaal maak je de Goal van het Weekend

Het mooiste doelpunt van de afgelopen dagen is er eentje die we in december in de jaarlijstjes terug gaan vinden. Dit weekend waren er twee bijzondere omhalen te bewonderen, die uit België had de hoogste wow-factor.

In Istanbul eindigde de kraker tussen Fenerbahçe en Galatasaray in 2-2, wat vrij bijzonder is gezien de stijl waarin ‘Fener’ een 2-0 voorsprong pakte. Zie hier eerst Moussa Sow en daarna de klapper van Alex. Van eigen bodem kwam een prachtig dropkick door Renato Ibarra (Vitesse).

Is die keeper nou zo dom of Taisir al-Jassim zo slim? Duidelijk is dat eerstgenoemde niet rekende op de megalob van de Al Ahli-speler. Ook niet op gerekend: in blessuretijd een punt pakken in Bernabéu. En omdat hij nimmer verveelt hebben we Lionel Messi met een poortje en een stiftje.

De Goal van het Weekend dan. Hij rakelde op de redactie een van de beste omhalen ooit op. Dalibor Veselinovic van de Koninklijke Voetbalclub Kortrijk: