Kortkolom sport

Hockeyers op OS tegen Duitsers en Koreanen

Rotterdam. De Nederlandse hockeyers spelen op de Olympische Spelen in de groepsfase tegen Duitsland, Zuid-Korea, Nieuw-Zeeland, India en België. Als nummer drie op de ranglijst van de internationale hockeyfederatie (FIH) ontlopen de mannen van bondscoach Paul van Ass wereldkampioen Australië, de huidige nummer één. Olympische kampioen Duitsland, nummer twee van de wereld, is met Nederland favoriet om in poule B de halve finales te halen. De FIH bevestigde de groepsindeling nadat Zuid-Korea zich gisteren, ten koste van Ierland, in een kwalificatieduel plaatste voor de Londen. In de andere poule – met naast Australië gastland Groot-Brittannië, Spanje, Pakistan en Argentinië – voegt zich nog de laatste deelnemer die zich via een kwalificatietoernooi eind april plaatst. De eerste wedstrijd op de Spelen is op 29 juli. Het wedstrijdschema is nog niet bekend. (NRC)

Griekse voetbaltopper gestaakt na rellen

Rotterdam. De Griekse topwedstrijd tussen Panathinaikos en Olympiakos Piraeus en is acht minuten voor het einde gestaakt. Voetbalfans van Panathinaikos raakten al voor de wedstrijd slaags met de politie. Tijdens de wedstrijd escaleerden de confrontaties dusdanig dat de scheidsrechter de wedstrijd stillegde. Er waren geen fans van Olympiakos aanwezig. De rellen ontstonden toen honderden jongeren zonder kaartje probeerden het olympisch stadion in Athene binnen te komen. Door de voortdurende rellen begon de tweede helft al met een vertraging van ruim een half uur. Tijdens de wedstrijd werden stadionstoeltjes en het scorebord in brand gestoken. Olympiakos stond voor de wedstrijd vier punten voor op Panathinaikos. De bezoekers uit Pireaus stonden bovendien met 1-0 voor door een doelpunt van Djamel Adoun in de 51ste minuut. (Novum, AP)

Bossche hockeyploeg verslaat Bloemendaal

Rotterdam. De hockeyers van Den Bosch hebben gisteren hun eerste overwinning van het seizoen geboekt. De ploeg van nieuwe trainer Marc Lammers won thuis met 3-2 van Bloemendaal. Den Bosch kwam door twee treffers van spits Matthijs Brouwer op 2-0, maar gaf zoals wel vaker de afgelopen weken de voorsprong in de tweede helft weg. Vlak voor tijd zorgde ex-international Brouwer voor de 3-2 eindstand. Door de zege verkleint hekkensluiter Den Bosch de achterstand op nummer voorlaatst Hurley tot zeven punten. Koploper Amsterdam won van Schaerweijde met 6-2. (NRC)

Schaatser Blokhuijsen tot Sotsji 2014 bij TVM

Rotterdam. Schaatser Jan Blokhuijsen blijft tot en met de Olympische Spelen van Sotsji in 2014 bij de TVM-ploeg. De 22-jarige allrounder tekende gisteren voor twee jaar bij. Vorige maand gingen Sven Kramer, Ireen Wüst en hoofdcoach Gerard Kemkers hem al voor waardoor de schaatsploeg de komende twee seizoenen grotendeels dezelfde samenstelling behoudt. (Novum)