‘Familie Van der Valk zet Scheveningse Pier te koop’

"De pier en Scheveningen verdienen een volgende stap met een nieuwe, ambitieuze eigenaar", aldus de familie Van der Valk. Foto NRC / Roel Rozenburg

De Scheveningse Pier staat te koop. De familie Van der Valk, sinds 1991 de eigenaar van het bouwwerk, ziet geen brood meer in het evenementencomplex en wil er geen geld meer in investeren.

De familie zegt in de De Telegraaf met pijn in het hart afscheid te nemen van de pier.

“Maar we kunnen niet anders. De afgelopen jaren hebben we geprobeerd om de pier rendabel te maken, maar het bedrijfsresultaat is te mager. Die miljoenen kunnen we beter ergens anders insteken. Bovendien zijn we het beu te wachten op plannen van de gemeente voor een nieuwe toekomst van dit unieke icoon in West-Europa.” - Rob van der Valk in de krant.

De horecafamilie kocht de pier in 1991 van verzekeraar Nationale Nederlanden voor een symbolisch bedrag van een gulden. De familie wil er nu een ‘normale prijs’ voor hebben. In december ging nog een deel van het complex in vlammen op. In 2009 werd nog een masterplan bedacht door de gemeente Den Haag om de vervallen trekpleister op te kalefateren.