En dit gebeurde nog in het weekend

Tweehonderdduizend mensen hebben zondag op vertoon van het Boekenweekgeschenk gratis met de trein gereisd. Dat meldt de NS. Dat is evenveel als vorig jaar. Schrijver van het Boekenweekgeschenk Tom Lanoye reisde zondag ook zelf met de trein. Reizigers konden hun exemplaar van het boek Heldere Hemel door de Vlaamse schrijver laten signeren. Iedereen die tijdens de Boekenweek voor 12,50 euro aan Nederlandstalige boeken koopt, krijgt het Boekenweekgeschenk. De Boekenweek duurt nog tot komende zaterdag. (Novum)

Een 17-jarige jongen uit Westwoud is zaterdagnacht op de kermis in Hoorn doodgestoken. Een jongen van 15 uit Zwaag is aangehouden. Over het motief is volgens de politie nog niets bekend. Uit respect voor het slachtoffer en zijn familie is zondag de laatste dag van de kermis afgelast. (Novum)