Emanuelson maakt indruk bij AC Milan

Urby Emanuelson had zaterdag met een sterk optreden bij AC Milan een belangrijke bijdrage aan de 2-0 thuiszege op Parma. Na een individuele actie, een run over vijftig meter, besliste de oud-Ajacied het duel in de tweede helft. In de eerste helft kwam een schot van de Nederlander op de hand van een Parma-verdediger, waarna Zlatan Ibrahimovic uit een strafschop de 1-0 maakte.

Ook Juventus maakte geen misstap in de Serie A. De nummer twee van de ranglijst won zaterdag met 5-0 bij Fiorentina. Het verschil tussen AC Milan en Juventus bedraagt nog altijd vier punten.

Chelsea en Liverpool bereikten de halve finale van de FA Cup. Chelsea won met 5-2 van Leicester City. Bij de Londenaren scoorde Fernando Torres twee keer. De Spanjaard had bijna een half jaar ‘droog’ gestaan. Liverpool won met 2-1 van Stoke City.

De andere twee halvefinalisten zijn nog niet bekend. Everton en Sunderland speelden met 1-1 gelijk en moeten een replay spelen. Het duel tussen Tottenham Hotspur en Bolton Wanderers werd na 41 minuten gestaakt na een hartaanval van Bolton-speler Fabrice Muamba.

Manchester United verstevigde in de Engelse competitie de koppositie door met 5-0 bij Wolverhampton te winnen. Manchester City speelt woensdag thuis tegen Chelsea en kan dan weer op één punt komen.

Real Madrid verspeelde twee punten in de Spaanse titelstrijd door thuis met 1-1 gelijk te spelen tegen Malaga van de Nederlanders Joris Mathijsen en Ruud van Nistelrooy. Barcelona won met 2-0 bij Sevilla en nadert de Madrileense koploper tot acht punten. Lionel Messi maakte weer een wonderschone goal. Hij speelde de bal eerst door de benen van een tegenstander en lobde de bal vervolgens over de doelman in de kruising van paal en lat.