Boeee! Homoseksuele zoen onderbreekt Santorums toespraak

Vrijdagavond bezorgden twee mannen de streng gelovige Rick Santorum een ongemakkelijk moment op zijn campagnebijeenkomst. Ze zoenden elkaar - en werden vervolgens de zaal uitgejouwd.

http://youtu.be/8dnfqIMknMo

Santorum sprak een menigte toe op de Christian Liberty Academy van Arlington Heights in Illinois. In die Amerikaanse staat worden morgen voorverkiezingen gehouden. Na ongeveer vijftien minuten van zijn toespraak schreeuwden de mannen ‘Mister Santorum!’ om aandacht te krijgen. De zoen die volgde zag er niet bepaald romantisch uit, maar het punt was gemaakt. De zaal reageerde door te boe-en en ‘U-S-A!’ te scanderen terwijl de twee naar buiten geëscorteerd werden.

Achteraf wilden ze niet ingaan op de vraag of de zoen symbolisch was of een uiting van echte liefde. “Daar gaat het niet om. Het gaat om wat Santorum zegt over homoseksualiteit.”

In Illinois moet Santorum momenteel overigens Mitt Romney voor zich dulden in de peilingen. De gedoodverfde kandidaat won vannacht ook de kleine voorverkiezing van Puerto Rico.