Tientallen arrestaties bij ‘lente-offensief’ Occupy Wall Street

NYPD officers clash with members of the Occupy Wall St movement at Zuccotti park in New York March 17, 2012. Hundreds of Occupy Wall Street activists descended on New York's Zuccotti Park on Saturday night, threatening to re-establish a foothold at the movement's birthplace on the six-month anniversary of its inception and four months after a pre-dawn eviction undercut its momentum. REUTERS/Eduardo Munoz (UNITED STATES - Tags: CIVIL UNREST POLITICS BUSINESS)

In New York zijn vannacht tientallen mensen van de Occupy-beweging gearresteerd, toen de betogers probeerden een kamp op te zetten in het Zuccotti Park.

Het is nu zes maanden geleden dat de betogers het park bezetten, wat zorgde voor een wereldwijde golf van protesten tegen de uitwassen van het kapitalisme.

Het is niet bekend hoeveel mensen er precies zijn opgepakt, maar tientallen mensen werden geboeid uit het park gehaald. Eerder die dag werden bij een protest in Lower Manhattan al vijftien mensen gearresteerd en drie politieagenten gewond geraakt, zo meldde de politie. Rond 23.00 uur waren er zo’n driehonderd betogers op de been.

“Dit is ons lente-offensief”, aldus de 30-jarige Michael Premo uit New York, die zichzelf presenteerde als een woordvoerder van Occupy. “Mensen denken dat de Occupy-beweging weg is. Het is belangrijk voor mensen om te zien dat we terug zijn.”


Zuccotti Park weergeven op een grotere kaart