Kroonprins en premier Rutte naar herdenking in België

Bloemen, kaarsjes en knuffelberen buiten basisschool 't Stekske in Lommel.
Bloemen, kaarsjes en knuffelberen buiten basisschool 't Stekske in Lommel. Foto AFP / Yorick Jansens

Prins Willem-Alexander, prinses Máxima en premier Rutte wonen aankomende woensdag de herdenkingsplechtigheid in het Belgische Lommel bij ter nagedachtenis aan de slachtoffers van het busongeluk in Zwitserland.

Bij de herdenking zal ook de Belgische koninklijke familie aanwezig zijn.

Een dag later gaan prins Willem-Alexander, prinses Máxima en Rutte naar de herdenking in Leuven, zo meldt de Rijksvoorlichtingsdienst. Die donderdag worden in Leuven de slachtoffers begraven van de Sint-Lambertusschool uit Heverlee.

Koningin Beatrix is in het kader van een staatsbezoek in Luxemburg.

Bij het busongeluk nabij het Zwitserse Sierre kwamen 28 mensen, onder wie 22 kinderen, om het leven en raakten de 24 overige inzittenden gewond. In de bus zaten leerlingen van scholen uit Lommel en Heverlee.