Dame Edna is 78 en vindt het tijd voor pensioen

(FILES) This file picture taken on August 23, 2006 shows Dame Edna Everage celebrating 50 years on the stage after she had been given the key to the City of Melbourne in a presentation outside the Melbourne Town Hall. Australian comedian Barry Humphries said on March 18, 2012 he would retire iconic character Dame Edna Everage, a gaudy lilac-haired parody of suburbia, because he felt a "bit senior" and was ready to move on. AFP PHOTO/FILES/William WEST Dame Edna Everage. Foto AFP / William West

Dame Edna begint dit jaar aan haar afscheidstournee. Het extravagante typetje van de Australische acteur Barry Humphries stopt met het geven van live optredens. “Ik begin me een beetje senior te voelen”, biecht de 78-jarige acteur op aan de Australische krant The Sunday Telegraph.

“Rondspringen op een podium is slopend als er ook andere dingen te doen zijn”, zegt Humphries, die een liveshow wel ‘de beste aerobics’ noemt. Edna verscheen in 1955 voor het eerst op het toneel. In de jaren zeventig kende ze zichzelf de titel dame toe.

Humphries neemt niet alleen afscheid van Dame Edna, ook Sir Les Patterson en Sandy Stone gaan hoogstwaarschijnlijk met pensioen. Hoewel de Australiër afscheid neemt van zijn typetjes, gaat hij niet stilzitten. “Ik heb afgesproken nog een boek te schrijven, er zijn verschillende plaatsen die ik wil bezoeken en ik wil meer gaan schilderen”, somt Humphries op.

Enkele optredens van Dame Edna

http://youtu.be/g82Btnlm_Vs