Button wint eerste Grand Prix van het jaar in Melbourne

McLaren Formula One driver Jenson Button of Britain drives during the Australian F1 Grand Prix at the Albert Park circuit in Melbourne March 18, 2012. REUTERS/Daniel Munoz (AUSTRALIA - Tags: SPORT MOTORSPORT TPX IMAGES OF THE DAY) Jenson Button op het Albert Park circuit in Melbourne. Foto Reuters / Daniel Munoz

De Britse McLaren-coureur Jenson Button heeft de eerste Grand Prix van dit seizoen op zijn naam gezet. Hij wist voor wereldkampioen Sebastian Vettel te blijven. Button’s land- en teamgenoot Lewis Hamilton finishte derde.

Het was de derde overwinning van Button op het circuit in Albert Park.

‘Sterkste rijdersveld ooit’

Dit seizoen heeft Vettel, de te kloppen man, het sterkste rijdersveld ooit tegenover zich, schreef sportredacteur Jules Seegers dit weekend in NRC:

“Een beter Umfeld kan hij zich niet wensen om nu al tot de legenden van de sport te worden gerekend. Want op het stratencircuit in Melbourne Park staan liefst zes wereldkampioenen aan de start. En dat gebeurde nog nooit. Vettel wordt geflankeerd door landgenoot Michael Schumacher, Fernando Alonso, Lewis Hamilton en Jenson Button. Kimi Raikkonen, die na een pauze van twee jaar terugkeert, volmaakt het bijzondere deelnemersveld.”

Volgende week is de tweede Grand Prix van het seizoen in Maleisië.