AZ - NAC eindigt in gelijkspel: 0-0

Het duel AZ tegen NAC is vanavond geëindigd in een gelijkspel: 0-0. Hiermee laat de club uit Alkmaar kostbare punten liggen.

De Alkmaarders hebben 53 punten. De voorsprong op nummer twee Ajax is door de remise nog maar een punt. PSV staat derde op twee punten achter AZ. NAC Breda blijft ondanks het behaalde punt veertiende.

AZ was van de twee ploegen de creatievere maar NAC vond dat wel prima ,schrijft persbureau Novum. De bezoekers lieten de Alkmaarders graag komen en hoopten op een counter. Enkele keren liep die strategie bijna mis voor NAC, maar doelman Jelle ten Rouwelaar bleek telkens een sta-in-de-weg voor de aanvallers van de thuisploeg.

Pas na rust dook ook NAC enkele keren gevaarlijk op voor het Alkmaarse doel. Nu was het de beurt aan Esteban om zijn ploeg op de been te houden. Bovendien zag NAC de thuisploeg, die donderdag nog een zware wedstrijd speelde tegen Udinese in de Europa League, inzakken. De Bredanaars zetten meer druk, maar tot scoren kwam de ploeg niet. Toen AZ de regie weer in handen nam, viel er ook geen treffer aan de andere kant.

Snel meer.