Doden door autobom in Syrische stad Aleppo

An image grab taken off the official Syrian TV on March 18, 2012, shows damaged cars following a car bomb in Syria's second largest city of Aleppo leaving dead and wounded, a day after two lethal blasts in the capital. AFP PHOTO/HO/SYRIA TV == RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO / SYRIAN TV" - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS == Beelden van het getroffen gebied op de Syrische staatstelevisie. Foto AFP

In een woonwijk in de Syrische stad Aleppo is een autobom ontploft. Volgens de eerste berichten zijn daarbij drie mensen omgekomen en zeker 25 mensen gewond geraakt. Dat meldt persbureau Reuters.

De ontploffing komt een dag na de twee explosies die gisteren in de hoofdstad Damascus plaatsvonden.

Volgens oppositiebronnen werd een gebied dichtbij een veiligheidsdienst getroffen. Het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten zei dat er meerdere doden en gewonden zijn gevallen bij de explosie, maar de organisatie gaf geen schatting van het aantal slachtoffers.

De Syrische staatstelevisie sprak van een “terroristische” aanval tussen twee woonhuizen in het al-Suleimaniya district, achter een postkantoor.

Het is de vijfde autobom die een grote stad in Syrië treft sinds de opstand tegen het regime van president Bashar al-Assad een jaar geleden begon. Gisteren kwamen bij twee autobomexplosies 27 mensen om het leven en raakten zeker honderd mensen gewond.

Nieuwsuur-verslaggever Jan Eikelboom was vlakbij de plek waar een van de bommen gisteren ontploften: