Weekeinddip weer

Het is de komende dagen even minder warm, met vooral dit weekeinde veel wolken en af en toe wat regen. Volgende week is er weer voldoende ruimte voor de zon en lopen de temperaturen op naar lentewaarden.

Vanmiddag blijft het overal grotendeels bewolkt. Vanuit het westen gaat het regenen. Het blijft vrij rustig, met hooguit aan zee een matige zuidwestenwind. Het wordt 9 graden op de Wadden tot rond 15 graden in Zuid-Limburg.

In het oosten kunnen vanavond een paar stevige buien vallen met zelfs een kans op onweer. Vanavond en vannacht verandert er weinig. Het blijft bewolkt met hier en daar wat regen. Kouder dan een graad of 7 wordt het niet.

Morgenochtend klaart het vanuit het westen even op, waarna wel weer een paar buien worden verwacht. Tussen de buienwolken door zien we nog wat zon. De wind draait naar westelijke richtingen maar blijft veelal matig, kracht 3 à 4. Met 8 tot 12 graden is het minder zacht.

Zondagavond klaart het breed op en koelt, het met weinig wind, flink af, landinwaarts tot rond het vriespunt.

Maandag begint de week met veel zon. Met maxima rond 10 graden is het dan wel fris. De zon blijft ook de dagen daarna een grote rol spelen waardoor het steeds warmer wordt, met halverwege de week overdag weer eens 15 graden.