Uitgelicht zondag

A Fiat handout picture showing the old Fiat Cinquecento (500) in Venice in the seventies. Upcoming 4 July 2007, exactly 50 years after the launch of the original model, Fiat will present in Turin its new Fiat 500, which will go on sale immediately after the launch. On 4 July 1957, Fiat introduced the Nuova Fiat 500, which became an icon of our times, and with which Fiat completed a revival that had begun immediately after the Second World War. AFP PHOTO / FIAT PRESS OFFICE AFP

Film

The Breakfast Club (John Hughes, 1985, VS). Plezierig serieuze teenagerfilm strandt laatste half uur in vet moralisme. Vijf uiteenlopende, voor straf in de schoolbibliotheek opgesloten tieners groeien huns ondanks naar elkaar toe. Uitnemend spel van o.a. Emilio Estevez, Molly Ringwald, Judd Nelson en Ally Sheedy. RTL4, 0600-07.55u.

The Nun’s Story (Fred Zinnemann, 1959, VS). Genuanceerde verfilming van Kathryn C. Hulmes bestseller. Audrey Hepburn excelleert als Belgische jongedame die kloostergelofte aflegt, maar missionerend in de Kongo aan het twijfelen slaat, onder invloed van dokter Peter Finch. Eén, 14.05-16.30u.

The Taming of the Shrew (Franco Zeffirelli, 1967, VS/I). Meeslepende en plezierige verfilming van Shakespeares toneelstuk waarin Elizabeth Taylor schittert als furieuze feeks die zich niet zonder slag of stoot laat temmen door Richard Burton. BBC 2, 15.20-17.20u.

Daens (Stijn Coninx, 1992, B/NL). Vlaams epos naar L. P. Boons literaire documentaire over de priester annex arbeidersvoorvechter Adolf Daens (1839-1907), houdt het midden tussen Novecento en Op hoop van zegen. Overtuigende hoofdrol van Jan Decleir. Canvas, 20.45-23.00u.

La dame aux camélias (Mauro Bolognini, 1980, I/F). Tweeëntwintigste verfilming van het leven van Alexandre Dumas’ geliefde heldin Alphonsine Plessis is rijk gestoffeerde kostuumfilm met Isabelle Huppert als de legendarische courtisane die op haar drieëntwintigste aan tbc bezwijkt. Nederlands ondertiteld. TV5, 21.05-22.55u.

War of the Worlds (Steven Spielberg, 2005, VS). Spielberg drong het verhaal van H.G. Wells uit 1897, over een invasie van ruimtewezens, naar de tweede plaats. Hier gaat het vooral over Tom Cruise die leert dat hij in de eerste plaats op de bedreigde wereld is om voor zijn kinderen te zorgen. BBC 1, 23.25-01.10u.

Informatief

Tomtesterom. Serie waarin Tom Waes proefondervindelijk test of een bestaande handleiding deugt. Vanavond: in acht maanden een echte bodybuilder? Tom gaat trainen voor het Belgisch kampioenschap bodybuilding en gebruikt daarvoor The Encyclopedia of Modern Bodybuilding van Arnold Schwarzenegger. Hij krijgt hulp van de vroegere Mr. Universe, Bill Richardson. Eén, 20.25-21.20u.

Loslopend wild! Bioloog Freek Vonk en presentator Eddy Zoëy gaan in Suriname op zoek naar een anaconda om het beest wat bloed af te tappen. NGC, 22.00-23.00u.

Radio

Het zondagochtendconcert. Rechtstreeks uit de Grote Zaal van het Concertgebouw: de Radio Kamer Filharmonie o.l.v. Frans Brüggen, met Andreas Staier, piano, in Mozarts Pianoconcert nr 17 in G, KV453 en Beethovens Vierde Symfonie in bes, op 60. Radio 4, 11.02-12.15u.

Zondagmiddagconcert. Opname van afgelopen vrijdagavond uit het Concertgebouw. Valery Gergjev leidt het Concertgebouworkest en violist Leonidas Kavakos in Métaboles van Dutilleux, het Vioolconcert in d, op. 47 van Sibelius en de Vijfde symfonie in Bes, op. 100 van Prokovjev.Radio 4, 14.02-16.30u.

Labyrint radio: hallo universum! Met wetenschappers uit binnen- en buitenland wordt gepraat over de vraag of ruimtewezens bestaan. En als ze al bestaan, of het dan wel verstandig is om met ze te communiceren. Radio 1, 20.04-21.04u.