Toestand van gewonde kinderen busongeluk Zwitserland verbeterd

Herdenkingsplaats bij school 't Stekske in Lommel voor de slachtoffers van het busongeluk. Foto AP / Virginia Mayo

De vijftien gewonde kinderen die na het busongeluk in Zwitserland in het ziekenhuis in Leuven zijn opgenomen zijn allemaal buiten levensgevaar. Drie kinderen mogen weer naar huis en vier kinderen liggen nog op de intensive care. Dat meldt de NOS op basis van het academisch ziekenhuis in Leuven.

“Alle kinderen hebben vannacht rustig geslapen, wat erop wijst dat de kinderen zich veilig voelen in deze omgeving, omdat ze dicht bij huis zijn en hun ouders en familie in de buurt hebben.” Chris Van Geet, hoofd kindergeneeskunde tegen de NOS

Volgens de Vlaamse krant de Standaard is één van de vier kinderen die nog in ziekenhuizen in Zwitserland lagen overgevlogen naar Leuven. Het meisje van 11 jaar is vanuit Bern overgebracht naar een speciale afdeling in het UZ Leuven die voor slachtoffers van het busdrama is ingericht.

In een ziekenhuis in Lausanne liggen nog drie zwaargewonden kinderen. Zij zouden nog niet toe zijn aan een overplaatsing naar België.

Bij het busongeluk van afgelopen dinsdag kwamen 22 kinderen en zes volwassenen om het leven. Onder hen zijn zes Nederlandse kinderen. Er raakten 24 kinderen gewond.

    • Lex Boon