superdelux

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Bedrukte tenten

Hoe is het mogelijk dat het nog niet bestond: kampeertenten met fotoprint? Op de website van fieldcandy.com zijn tweepersoons punttenten met prints te koop. Zo kan een tent er opeens uitzien als een houten schuurtje (model ‘Men only’), een half opengeslagen boek (‘Fully Booked’), een schijf watermeloen (‘What a melon’) of een bakstenen muurtje (‘Bricks and mortar’). En nee, daar staan geen schapen in het gras, dat is een tent: model ‘Animal Farm’. De tenten variëren in prijs van 495 tot 710 dollar en verschijnen in een gelimiteerde oplage. Op de website is te zien hoeveel tenten van een model nog te koop zijn.

Wegenwacht voor fietsers

Sommige mensen kunnen nooit ontspannen: als ze op een zonnige dag de bebouwde kom verlaten voor een rustgevende fietstocht, knaagt er iets: wat als ik nu een lekke band krijg? ANWB-leden kunnen sinds deze maand gebruik maken van een wegenwachtservice voor fietsers. Lekke band, ketting gebroken, fiets in de prak gereden? Geen paniek, de wegenwacht komt eraan: 24 uur per dag, 7 dagen per week. Als de wegenwacht de fiets niet ter plekke kan repareren, brengt hij de fietser met fiets naar huis, een reparateur of de plek van bestemming. Ook bromfietsers en eigenaren van scootmobiels kunnen van deze service gebruik maken. (Bak)fietsers betalen 32 euro per jaar, scooterrijders 40 euro en bezitters van een scootmobiel 53 euro. Voor dat geld mag u niet vaker dan vier keer per jaar pech krijgen. Midden in een bos stranden, is nog steeds onhandig, want de wegenwacht komt vooralsnog alleen naar plekken die met de auto bereikbaar zijn.

Is deze stoel vrij?

KLM-passagiers die in de wifi-loze ruimte van het vliegtuig toch connected willen zijn, kunnen vooraf proberen te regelen dat ze naast een Facebookvriend of een LinkedIn-contact komen te zitten. Met de Meet & Seat service kunnen zij van tevoren via internet hun sociale media-profielen delen. Contactbeluste types kunnen zo elkaars voor- en afkeuren bekijken en een stoel naast elkaar kiezen – of juist niet natuurlijk.