Snelle tijd Kromowidjojo

Zwemster Ranomi Kromowidjojo heeft vrijdag bij de Swim Cup in Amsterdam de 50 meter vrije slag gewonnen in een persoonlijk record van 24,24 seconden.

Marleen Veldhuis werd tweede in een tijd 24,52 en Inge Dekker derde in 24,74. Daarmee hebben Kromowidjojo en Veldhuis de beste papieren voor deelname aan de Olympische Spelen op de 50 meter vrij. Per afstand mogen maar twee zwemsters per land meedoen.

Dekker krijgt nog één kans om de tijden van haar twee rivalen te verbeteren. Dat is over twee weken bij de Swim Cup in Eindhoven. Maar de zwemster twijfelt sterk over deelname aan die wedstrijd.

Sebastiaan Verschuren won de 100 meter vrije slag in 49,30 seconden. Hij bleef de Zweed Stefan Nystrand (49,62) voor. Lennart Stekelenburg miste op de 200 meter schoolslag de olympische limiet. Hij zwom 2.12,72 waar 2.11,39 gevraagd werd.