Schrijversestafette; Waarom Wigman?

Tijdens de Boekenweek kiest in deze krant elke dag een schrijver een Nederlandstalige collega-auteur uit en doet hem of haar een boek cadeau. Als vijfde vandaag: Hafid Bouazza. Hij geeft Flow my tears, the police man said (1974), een roman van Philip K. Dick, aan Menno Wigman. Hij vertelt aan Ward Wijndelts waarom. Maandag mag Wigman een boek weggeven.

Menno WIGMAN,dichter.foto VINCENT MENTZEL/NRCH.Amsterdam, 12 oktober 2004==F/C==
Menno WIGMAN,dichter.foto VINCENT MENTZEL/NRCH.Amsterdam, 12 oktober 2004==F/C==

„Menno Wigman kende ik via zijn vertalingen en zijn handschrift, voordat ik hem persoonlijk leerde kennen. Dat was zestien jaar geleden. Wat nooit veranderd is, is de combinatie van verwondering en intense nieuwsgierigheid die hem in mijn ogen kenmerkt. Hij lijkt nog in een vruchtvlies rond te lopen en vanuit een andere dimensie de wereld te beschouwen. Nooit ontmoet ik of bezoekt Menno mij, zonder dat hij in de tocht naar café of deurbel iets heeft opgemerkt wat hij al kende, maar wat tijdens het trappen een nieuwe betekenis heeft gekregen.”