Schrijversestafette; Waarom Dick?

„‘Zo zul je begraven worden: met je mond nog steeds open.’ Deze zin uit Flow my tears, the police man said van Philip K. Dick plaats ik hier in een lieflijker context. Menno had het geschreven kunnen hebben. Zijn poëzie is een verkenning van een alternatieve identiteit. Die beziet niet alleen de omgeving, maar ook zichzelf door het glas van een etalageraam dat ook de overkant van de straat weerspiegelt. Featherplastic eyelashes, brilliant purple streaks across her cheek, as if she had been seared by psychedelic tiger claws. De hoofdpersoon van dit boek verliest zijn identiteit en probeert deze te reconstrueren aan de hand van ontmoetingen met mensen uit het verleden; vrouwen spelen een belangrijke rol. Maar als identiteit een kwestie van dimensie blijkt, dan is de zoektocht zelf een dimensie van die identiteit. Wat jij, Menno?”