PVV’er Brinkman hekelt eigen ‘Polen-meldpunt’

In de PVV is verdeeldheid ontstaan over het eigen meldpunt Midden- en Oost-Europa. PVV-Kamerlid Hero Brinkman heeft kritiek op de opzet. Dat blijkt uit een e-mail gericht aan Geert Wilders en verstuurd aan de fractie, die tv-rubriek EenVandaag vrijdag publiceerde.

Het meldpunt, een website, bracht eerder beroering in Oost-Europa. Het Europees parlement bekritiseerde premier Rutte deze week omdat hij er geen afstand van neemt.

Brinkman stelt dat de PVV „vervuiling” van de discussie over werknemers uit Midden- en Oost-Europa heeft laten ontstaan. Hij vindt dat klachten over misdaad en alcoholisme van Polen niet vermengd hadden mogen worden met klachten over arbeidsverdringing die zij veroorzaken. „Een meldpunt waar beide problemen gemeld kunnen worden betekent vervuiling van de discussie vanaf de start, omdat je zoiets legitiems als arbeidsmigratie (wat je er ook van vindt) onderdeel laat worden van een meldpunt voor overlast en criminaliteit”, schrijft Brinkman.

Hij klaagt er ook over dat het meldpunt voorafgaande aan de presentatie niet in de PVV-Kamerfractie is besproken. „De hele uitvoering kwam mij nogal rauw op het dak.”

Volgens Brinkman, die eerder overhoop lag met de partijleiding, tast de gang van zaken de geloofwaardigheid van de PVV aan. „Als wij de volgende keer als betrouwbare partner deel uit willen maken van het kabinet, moeten we wel laten zien dat we verantwoordelijk met inhoud en strategie kunnen omgaan.”