Mr en Mrs March

Modeontwerpers worden gedwongen elk half jaar (en sommigen zelfs vier keer per jaar) een compleet nieuwe collectie te ontwerpen. Af en toe duiken er ontwerpers op die de seizoenen proberen te omzeilen: de Nederlandse Sanne Jansen (32) bijvoorbeeld.

Onder het mom van slow fashion ontwerpt ze elke maand twee outfits: één voor hem en één voor haar. Jansens kleding is minimalistisch en enigszins retro. Deze maand is het de beurt aan Mr en Mrs March: een helder blauwe spijkerbroek (299 euro) in combinatie met een witte blouse met handgemaakte porseleinen knopen (299 euro) voor vrouwen, en een huidkleurig overhemd (279 euro) en eveneens een spijkerbroek (299 euro) voor mannen.

Jansens label By Sanne Jansen is te koop bij Options! in Amsterdam en Guten Appetit in Tilburg, en via SanneJansen.com

    • Nathalie Wouters