Kortkolom sport

Kort geding turnster Van Gerner tegen bond

Rotterdam. In navolging van Jeffrey Wammes spant ook Céline van Gerner een kort geding aan tegen de turnbond KNGU. De turnster is het oneens met de voordracht van Wyomi Masela naar de Olympische Spelen in Londen. Van Gerner heeft vorig najaar bij de WK in Tokio aan de nominatie-eis voldaan. Door een blessure aan haar voet heeft zij nog geen vormbehoud kunnen tonen. Masela voldeed tijdens het olympisch kwalificatietoernooi, in januari in Londen, op sprong rechtstreeks aan de kwalificatie-eis voor de Spelen. Vervolgens besloot de bond haar voor te dragen voor, omdat sprong internationaal relatief niet zo zwaar is bezet. Op grond daarvan dicht de KNGU Masela meer medaille kansen toe dan Van Gerner. Nadat Wammes via de rechter een nieuwe kans afdwong vroeg Van Gerner vorige week de turnbond per brief de keuze voor Masela te heroverwegen. Maar de bond wees dit verzoek af. Manager Ralph van Baasbank: „Daarom kunnen we niets anders dan naar de rechter stappen.” (Novum)

Zwemmer Thorpe mist kwalificatie voor Spelen

Rotterdam. De Australische zwemmer Ian Thorpe is er gisteren vooralsnog niet in geslaagd zich te plaatsen voor de Olympische Spelen in Londen. Tijdens de Australische trials wist hij niet de finale van de 200 meter vrije slag te bereiken. De vijfvoudige olympisch kampioen krijgt nog een kans om zich via de 100 meter vrije slag te plaatsen voor ‘Londen’. De 29-jarige zwemkampioen uitte vorige week al openlijk zijn twijfels over zijn deelname aan de Spelen. Thorpe stopte in november 2006 met zwemmen omdat hij niet meer gemotiveerd was. Hij nam afscheid met dertien wereldrecords, elf wereldtitels en vijf gouden olympische medailles. In februari vorig jaar kondigde hij zijn rentree aan. Thorpe zei destijds dat hij goud wilde halen in Londen. (Novum/AP)

UEFA aangeklaagd voor regels bij EK-tickets

Rotterdam. De Europese voetbalbond UEFA wordt aangeklaagd vanwege voorwaarden voor het aanschaffen van tickets voor het EK in Polen en Oekraïne. De Poolse consumentenbond Uokik wil dat 25 regels van de Europese voetbalbond worden getoetst. De UEFA stelt onder meer niet verantwoordelijk te zijn voor een te late bezorging van kaartjes en weigert bij verlies nieuwe tickets te leveren. Ook houdt de voetbalbond zich het recht voor om al toegewezen zitplaatsen te wijzigen. De consumentenbond vindt dit onredelijk. Het EK begint op 8 juni in Warschau. Volgens de rechtbank in Warschau wordt de zaak op 22 juni behandeld. Mocht de uitspraak in het voordeel van de supporters zijn, kunnen ze bij schade alsnog een vergoeding eisen.(Novum/AP)

Vitesse stevig zevende na zege op Heracles

Rotterdam. Vitesse heeft vrijdagavond de thuiswedstrijd tegen Heracles met 2-0 gewonnen. Wilfried Bony en Renato Ibarra scoorden voor de ploeg van trainer John van den Brom. Vitesse staat door de overwinning steviger op de zevende plaats met 41 punten. De achterstand op nummer zes Feyenoord bedraagt vier punten. Heracles, waar doelman Pasveer de rode kaart kreeg, bezet de twaalfde plaats met dertig punten. (NRC)