Eredivisie: RKC, Excelsior en NEC winnen

In de eredivisie werden vanavond drie wedstrijden gespeeld. RKC Waalwijk won met 1-0 van de Graafschap. Excelsior was met 2-1 te sterk voor Roda JC en in Venlo won NEC met 0-2 van VVV.

RKC wint nipt van De Graafschap

RKC Waalwijk boekte vanavond zijn tiende overwinning van dit seizoen in de Eredivisie. De ploeg van trainer Ruud Brood was thuis De Graafschap de baas met 1-0. Krisztián Németh maakte twaalf minuten voor tijd het enige doelpunt. RKC bezet met 34 punten de negende positie, de Doetinchemmers staan voorlaatste.

RKC had in het Mandemakers stadion het meeste balbezit, maar had moeite om het spel te maken. Veel kansen kreeg de thuisploeg dan ook niet, terwijl De Graafschap zich beperkte tot verdedigen.

Bij RKC werden de geblesseerde aanvallers Geoffrey Castillion en Rick ten Voorde node gemist, maar twaalf minuten voor tijd brak Németh dan toch de ban. De Hongaar sloeg toe, nadat doelman Yves de Winter nog redding had gebracht op een schot van Robert Braber. RKC gaf de zege in het restant niet meer uit handen.

Excelsior verlaat laatste plaats na zege op Roda

Doordat de Graafschap verloor en door zelf met 2-1 te winnen van Roda JC heeft Excelsior vanavond de laatste plaats in de Eredivisie verlaten. Rangelo Janga en een eigen treffer van Jagos Vukovic beslisten het duel. Sanharib Malki deed in blessuretijd nog iets terug. De voorsprong van Excelsior op De Graafschap bedraagt nu twee punten. Roda staat negende.

Excelsior kwam uitstekend uit de startblokken op Woudestein, meldt persbureau Novum. Al na vijf minuten werd de score geopend via Janga, die de bal uit een vrije trap op zijn achterhoofd kreeg en raak kopte. De thuisploeg had daarna al snel de mogelijkheid om verder uit te lopen, maar Roland Alberg was niet trefzeker met het hoofd.

In de tweede helft nam Roda het initiatief over. De Limburgers kregen kansen via Mitchell Donald, Malki en Mads Junker, maar een gelijkmaker bleef uit. In de slotfase besliste Vukovic het duel door de bal in eigen doel te glijden. De twintigste seizoenstreffer van Malki baatte Roda niet meer.

NEC verslaat VVV

In Venlo was NEC vanavond met 0-2 te sterk voor VVV. Zeven minuten voor rust werd de score geopend door Leroy George. In de 73e minuut zette Lasse Schöne het tweede doelpunt voor de Nijmegenaren op het scorebord.