De Thaise uitvinder van Red Bull is als multimiljardair overleden

Voordat het energiedrankje Red Bull bestond was er het energiedrankje Krathing Daeng. Thais voor ‘rode stier’. Het werd in de jaren zeventig op de markt gebracht door Chaleo Yoovidhya. Vandaag overleed de Thaise bedenker van het energiedrankje op 89-jarige leeftijd.

Krathing Daeng was al een succes onder Thaise chauffeurs, maar pas nadat Yoovidhya samen met de Oostenrijkse zakenman Dietrich Mateschitz een paar jaar aan zijn succesformule sleutelde kreeg zijn energiedrankje wereldwijdsucces. Jaarlijks worden er overal ter wereld miljarden blikjes Red Bull gedronken en ondanks tientallen concurrenten is het bedrijf al jaren marktleider.

De ontstaansgeschiedenis van Red Bull in 50 seconden

Het succes van Red Bull heeft er voor gezorgd dat Yoovidhya als mede-eigenaar van het bedrijf vandaag als een van de rijkste mensen ter wereld overleed. Enkele weken geleden plaatste Forbes hem met een geschat vermogen van 5 miljard dollar op plaats 205 op de mondiale ranglijst der rijkaards.

    • Lex Boon